Toimintasuunnitelma 2017

ALKU-ainejärjestön toimintasuunnitelma vuodelle 2017

  1. Yleistä

 

ALKU-ainejärjestö pyrkii toiminnallaan edistämään opiskelijoiden keskuudessa tietoisuutta alue- ja kulttuurintutkimuksen oppiaineesta, sekä tarjoamaan jäsenilleen verkostoitumisen mahdollisuuden pää- ja sivuaineopiskelijoidensa kesken. Tarkoituksena on toimia foorumina kaikille alue- ja kulttuurintutkimuksen opiskelijoille aluelinjasta riippumatta.

     

  1. Vuosi 2017

Vuonna 2017 ALKU kehittää suhteita ja toimintaa muiden ainejärjestöjen kanssa. Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään tuleviin yliopistouudistuksiin, ja tarkoituksena onkin toimia informaatioväylänä opiskelijoille sekä parantaa kykyämme toimia jäsentemme edunvalvojina opintoasioissa.

Uudet jäsenet ovat järjestön toiminnalle elintärkeitä. ALKU-ainejärjestö osallistuukin HYY:n avajaiskarnevaaleille syyskuussa, tavoitteenaan hankkia uusia jäseniä. Tämän vuoksi ALKU myös osallistuu aktiivisesti uusien opiskelijoiden tervehtimiseen ja auttamiseen syksyllä 2017.

Järjestön hallitus kokoustaa vuonna 2017 hyväksi koetusti noin kerran kuukaudessa järjestääkseen mahdollisimman monipuolista ohjelmaa jäsenilleen ja pysyäkseen ajan tasalla tehtävissään.

  1. Järjestöyhteistyö

Vuoden 2017 tavoitteena on järjestää monipuolisia tapahtumia, kehittää varainhankintaa ja selvittää yhteistyömahdollisuuksia eri järjestöjen kesken yliopiston sisällä ja sen ulkopuolella. Erityisesti toimintaa ALKUn sisarjärjestöjen, Frontierin, Macondon sekä Vietin kanssa pyritään kehittämään, mutta toiveissa on lisätä järjestöyhteistyötä myös erityisesti muiden humanistisessa tiedekunnassa ja Maailman kulttuurien laitoksella toimivien järjestöjen kanssa sillä tämä auttaa myös ALKU:a kehittämään omaa toimintaansa sekä monipuolistamaan esimerkiksi tapahtumatarjontaamme entisestään.

  1. Ympäristösuunnitelma

Vuoden aikana tavoitteena on kiinnittää entistä paremmin huomiota myös järjestön yleiseen vaikuttavuuteen. Tätä varten ALKU ry kokoaa ympäristövastaava Mimosa Sihvolan johdolla ympäristösuunnitelman, jossa hahmottelemme toimintamme ympäristönäkökulmia ja -päämääriä. Tarkoituksena on ottaa ympäristöasiat huomioon toiminnassa entistä paremmin ja vähentää esimerkiksi jätteen määrää tapahtumissamme.

  1. Talous

Vuonna 2017 yhdistys jatkaa toimintaansa edellisten vuosien viitoittamalla tiellä ja taloutta hoidetaan pääsääntöisesti edellisten vuosien käytäntöjen pohjalta.

Pääosan rahoituksesta muodostuu HYY:n toiminta-avustuksesta ja ALKU ry:n itse toteuttamasta varainhankinnasta, joka vuonna 2017 tulee olemaan pääsääntöisesti haalarimerkkien myyntiä sekä tapahtumien yhteydessä tapahtuvaa varainhankintaa. Tämän lisäksi kartoitetaan muita mahdollisia avustustahoja sekä muunlaisia varanhankintamahdollisuuksia.


Jäsenyys pysyy maksuttomana myös vuonna 2017, sillä koemme tärkeänä että osallistumiskynnys ainejärjestön toimintaan pysyy mahdollisimman matalana.

  1. Tiedotus

Vuonna 2017 ALKU tulee panostamaan erityisesti yhdistyksen tiedotuslinjaan. Haluamme tapahtumiemme tavoittavan mahdollisimman suuria joukkoja, mitä varten tehostamme niistä tiedottamista. Tätä varten aiomme muun muassa uudistaa täysin nettisivumme, jotka tähän asti ovat jääneet vähäiselle käytölle ja päivitykselle. Lisäksi pohdinnoissa on ollut myös avata täysin avoin Facebook-sivu, jolla voimme reagoida nopeasti esimerkiksi oppiainetta koskeviin asioihin ja jakaa kätevästi ja nopeasti tietoa sekä omista että esimerkiksi ylioppilaskunnan järjestämistä tapahtumista.

Kokouksista tiedottamista jatkamme entiseen malliin: kokouskutsut esityslistoineen lähetetään vähintään viikkoa ennen kokousta sekä yhdistyksen sähköpostilistalle että Facebook-ryhmään ja tulevaisuudessa myös nettisivuille. Kokousten pöytäkirjat lähetetään myös välittömästi kokousten jälkeen sähköpostilistalle, ja siten ne ovat koko jäsenistön saatavilla.

  1. Jäsenistö

ALKU ry jatkaa uuden jäsenistön houkuttelua esimerkiksi osallistumalla yliopiston avajaiskarnevaaleille. Tarkoituksena on myös tehdä täydellinen päivitys jäsenrekisteriin sen saattamiseksi ajantasaiseksi sekä helpottaa jäseneksi liittymistä lisäämällä tätä varten tarkoitettu lomake uusille nettisivuillemme.

Myös vanhat jäsenet ovat meille tärkeitä, joten tarkoitus on uusien nettisivujen myötä myös parantaa hallituksen sekä muun jäsenistön välistä yhteyttä madaltamalla yhteydenottokynnystä hallituksen jäseniin. Pyrimme keräämään palautetta sekä järjestämistämme tapahtumista ja muusta toiminnasta ja parantamaan toimintaamme saamamme palautteen mukaan. Lisäksi haluamme kohentaa kykyämme ottaa vastaan opiskelijoiden palautetta yliopiston, tiedekunnan ja oppiaineemme asioista, jotta voisimme tulevaisuudessa entistä paremmin toimia näihin asioihin liittyvissä edunvalvontatehtävissä.

Hallituksen jäseninä pyrimme luomaan parempia perehdytyskeinoja tuleville hallituksille toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi.

  1. Hallitus

Yhdistyksen toimintaa johtaa hallitus vuoden 2015 vaalikokouksessa valitulla kokoonpanolla.

HALLITUS

Puheenjohtaja Paula Minkkinen

Varapuheenjohtaja Mimosa Sihvola

Taloudenhoitaja Ida Roikonen

Sihteeri Seita Soininen

Tiedottaja Viivi Hämäläinen

Tapahtumavastaava Seita Soininen

Ympäristövastaavaa Mimosa Sihvola

Opintovastaava Noora Juvonen

Tilavastaava Seita Soininen

HALLITUKSEN VARAJÄSENET

Mia Leinonen

  1. Alustava vuosikalenteri 2017

Hallitus kokoustaa kerran kuukaudessa akateemisen lukuvuoden kuukausina, sekä järjestää ruokakarnevaaleja tai joitain muita aktiviteetti-iltoja läpi lukuvuoden.

Tammikuu

Lukukauden avajaiset

Helmikuu

Yhdistyksen tammi-helmikuun vuosikokous

Laskiaisrieha

Maaliskuu

Sitsit

Huhtikuu

Haalarimerkkien ompeluilta

Aktiviteetti-ilta

Toukokuu

Vappupiknik Ullanlinnanmäellä ja Vappuaattona Topeliaan sisäpihalla

Kesätauko

Syyskuu

HYY:n avajaiskarnevaalit

Uusien ilta/aktiviteetti-ilta

Lokakuu

Fuksisuunnistus

Marraskuu

Syyskokous / vuoden 2018 toimijoiden valinta

Sitsit

Joulukuu

ALKUn pikkujoulut

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s